Podi - Markedsføring i Øjenhøjde

Markedsføring via sociale medier er noget, rigtig mange virksomheder bruger på daglig basis, hvad enten det foregår via enkelte platforme eller som en kombination af flere.

Nogle af de mest populære markedsføringskanaler herhjemme, når der tales social media marketing er først og fremmest Facebook, der med 3 millioner daglige brugere blandt danskerne ligger langt foran sine konkurrenter.

Dog har medier som Instagram, Snapchat og LinkedIn også fundet en plads på markedsføringsscenen og henvender sig således både til B2C- virksomheder og B2B-virksomheder.

Hvert medie kan på overfladen noget forskelligt, men formålet med at anvende de forskellige er grundlæggende set det samme – at skabe dialog og relation til en stor gruppe forbrugere på ganske kort tid.

Nogle virksomheder gør dette ved hjælp af organisk genererede visninger – også refereret til som word-of-mouth marketing, hvor de beror sig på deres eksisterende netværk og dets evne til at skabe et buzz.

Andre virksomheder går dog noget mere strategisk til værks og anvender nogle af de mange forskellige ”tools” (markedsføringsværktøjer), der eksisterer på de forskellige medier.

Blandt de mest populære værktøjer, virksomheder kan anvende i forbindelse med social media marketing er blandt andre:

  • Analyseværktøjer, der hjælper de forskellige virksomheder med at målrette deres markedsføring. På Facebook er det eksempelvis muligt at få et indblik i, hvem der følger ens side, lige fra køn til alder og bopæl. Disse analyseværktøjer anvendes især ved promovering af virksomhedens side eller udvalgte opslag.
  • Boost og promovering til annoncering af nøje udvalgte opslag via Facebook. Senest har Instagram ligeledes implementeret et annoncemodul, hvor det er muligt for virksomheder at nå markant flere end deres eksisterende følgerskare.
  • Facebook pages manager tillader jer at styre opslag, indhold mv. på jeres Facebookside(r) og skaber således også et glimrende overblik over de sider, I måtte råde over. Her fra kan I ligeledes planlægge opslag, oprette kladder, besvare private beskeder fra jeres følgere samt andre brugere mv.
  • Collage apps tillader jer at redigere i billeder, lave collager mv., der er fuldt ud kompatible med de platforme, I nu engang anvender i virksomheden.
  • Insta repost tillader jer at poste opslag og billeder på Instagram, som andre brugere har uploadet med reference til jeres virksomhed.
  • Facebook konkurrence app er et konkurrencemodul, der tillader jer at oprette konkurrencer på jeres Facebookside. Modulet adskiller sig fra de gængse konkurrenceopslag i den forstand, at det er muligt at implementere eget design, indhente deltageroplysninger til brug i videre markedsføring og meget andet.

Samt mange flere social media tools, der kan gøre arbejdet med sociale medier markant lettere og noget mere overskueligt.

Professionelt SoMe bureau

Hos Podi har vi stor erfaring med de forskellige værktøjer, der kan og ofte bør anvendes i forbindelse med social media management. Vi ved dog også godt, at det kan være svært at overskue de mange værktøjer, og det er her, vi står klar til at hjælpe jer. Udover at vi selv anvender flere af disse værktøjer som en fast del af vores forretning, vejleder vi også gerne jer, i forhold til hvilke, I med fordel kan anvende for at lette jeres daglige arbejde med SoMe management.

For en uforpligtende snak om jeres muligheder for markedsføring via sociale medier, kontakt os allerede i dag – vi glæder os til at fortælle, hvordan vi kan skabe værdi for jeres virksomhed.